KAUM CINA DAN INDIA DI LIWAT ANWAR-Malaysiakini

on Thursday, April 2, 2009


16 SEPT MENJADI SATU MIMPI NGERI BAGI MEREKA YANG TELAH MENGUNDI PAKATAN PEMBANGKANG. SEGALA JANJI MANIS ANWAR TELAH MEREKA TERIMA DAN MENGHARAPKAN IANYA AKAN TERJADI. ANWAR MENJANJIKAN 16 SEPT SEBAGAI TARIKH MEMBENTUK KERAJAAN BARU YANG MANA AKAN MENJADIKAN MALAYSIA SEBAGAI SEBUAH NEGARA BERKONSEPKAN MALAYSIA-MALAYSIAN.

KAUM CINA DAN INDIA TELAH DI JANJIKAN DENGAN JANJI-JANJI MANIS BAGI MERAIH UNDI MEREKA PADA PRU YANG LALU. ANWAR MENJANJIKAN KAUM CINA DENGAN SEGALA MACAM HAK DAN KEBEBASAN DALAM NEGARA MALAYSIA INI. MANAKALA KAUM INDIA DIJANJIKAN PELUANG YANG LEBIH CERAH DENGAN MEMBEBASKAN PEMIMPIN HINDRAF YANG DI TAHAN ISA ITU.SESUNGGUHNYA ANWAR TELAH BERJAYA MELIWAT KAUM CINA DAN INDIA INI MELALUI PKR DAN DAP.


PAS TELAH MENIPU SEKALIAN UMAT MELAYU ISLAM YANG ADA AGAR MENGUNDINYA BAGI MELAKSANAKAN HUDUD. DAN TERNYATA GABUNGAN PAS, DAP DAN PKR BERJAYA MENUMBANGKAN 4 NEGERI DAN MENGEKALKAN KELANTAN DI BAWAH PAS.

NAMUN IANYA TIDAK BERPANJANGAN, KERAJAAN PAKATAN DAP,PKR DAN PAS TELAH TUMBANG DAN DI TERAJUI OLEH BARISAN NASIONAL KINI. TERNYATA DALAM MASA YANG SINGKAT BANYAK SKANDAL DAN KES YANG TERLIBAT DIKALANGAN PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG INI. DARI SKANDAL RASUAH SEHINGGALAH SKANDAL BOGEL DAN SEKS SEGALA-GALANYA TELAH MEMBERIKAN IMPAK PADA RAKYAT DI KAWASAN DUN ATAU PARLIMEN YANG TERBABIT.


KAUM CINA PADA MASA INI TELAH SEDAR AKAN KESILAPAN MEREKA YANG MENGUNDI PAKATAN PEMBANGKANG. MEREKA SEDAR YANG ANWAR TELAH MELIWAT MEREKA. SEGALA JANJI YANG ANWAR KATAKAN HANYALAH SATU DUSTA BAGI MENCAPAI IMPIAN NYA SEMATA-MATA. KAUM CINA SEDAR HANYA PARTI MCA DAN GERAKAN SAHAJA YANG DAPAT MEMBELA KAUM CINA SECARA KESELURUHANNYA. DAP, PKR DAN PAS HANYA MENABUR JANJI KOSONG TAMPA PULANGAN YANG BAIK SELAIN KERAJAAN BARISAN NASIONAL. EKONOMI JUGA TIDAK BERKEMBANG PESAT BILA DI BAWAH PENTADBIRAN KERAJAAN PAS, DAP DAN PKR INI. MANAKALA BANYAK PENIAGA CINA YANG KELUAR MEMBUKA PERNIAGAAN DI NEGERI YANG DIPERINTAH KERAJAAN BARISAN NASIONAL.


JANJI ANWAR UNTUK MEMBEBASKAN LIMA PEMIMPIN HINDRAF DARI MULA DITAHAN SEHINGGALAH SEKARANG INI TIDAK MENUNJUKAN APA-APA HASIL. DAN PADA PILIHANRAYA KECIL INI JUGA ANWAR MENJANJIKAN HAL YANG SERUPA DI MANA JIKA ANWAR MEMERINTAH MAKA LIMA TAHANAN ISA INI AKAN DI BEBASKAN. ANWAR NAMPAKNYA CUBA MELIWAT RAKYAT SEKALI LAGI SETELAH 16 SEPT YANG LALU. SEPERTI MOTONYA SEMASA PRU KE 12 YANG MANA HARI INI MEMERINTAH ESOK TURUN HARGA MINYAK. EMMM ANWAR CUBA LAGI UNTUK MELIWAT KAUM INDIA. NAMUN DEMIKIAN KAUM INDIA TELAH SEDAR AKAN SEGALA PEMBONGAN ANWAR PADA MEREKA. MEREKA SEDAR ANWAR HANYA CUBA MENGGUNAKAN LIMA TAHANAN ISA HINDRAF INI BAGI TUJUAN POLITIK ANWAR ITU SENDIRI.UMUM MENGETAHUI JIKA LIMA TAHANAN ISA PEMIMPIN HINDRAF INI DIBEBASKAN, APA PULA ISU YANG ANWAR AKAN BAWA BAGI MENARIK SOKONGAN KAUM INDIA??? TIDAK ADA LAGI ISU SELEPAS INI JIKA TAHANAN ISA INI DILEPASKAN. SEBAB ITU ANWAR PADA HAKIKATNYA SUKA AKAN PENAHANAN PEMIMPIN HINDRAF INI. LAGI LAMA DI TAHAN LAGI ANWAR SUKA KERANA IANYA DAPAT MENJADIKAN MODAL POLITIKNYA DALAM MENARIK SOKONGAN KAUM INDIA.

KAUM INDIA HARUS SEDAR AKAN MATLAMAT JAHAT ANWAR INI. HANYA MIC YANG DAPAT MEMBANTU KAUM INDIA BAGI MENERUSKAN KESINANBUNGAN YANG SEDIA ADA BAGI MENJADIKAN KAUM INDIA LEBIH TERPELAJAR DAN MERUBAH KEHIDUPAN KE TAHAP LEBIH TINGGI. DAP,PAS DAN PKR HANYA AKAN MENJADIKAN KAUM INDIA TIDAK BERMAKNA KERANA PAKATAN PEMBANGKANG INI AKAN MEMBAWA MEREKA INI KE DEMONSTRASI-DEMONSTARSI YANG TIDAK MEMBAWA APA-APA FAEDAH.


HARUS DIINGAT SIAPA ANWAR AL-JUBURI YANG SEBENARNYA. JANJI YANG DITABURKAN HANYALAH SATU JANJI KOSONG SEMATA-MATA. ANWAR AKAN TERUS-TERUSAN MELIWAT RAKYAT YANG ADA BAGI MENCAPAI HASRATNYA MENJADI PERDANA MENTERI MALAYSIA. ANWAR AKAN CUBA MENGADAKAN APA SAHAJA PROPAGANDA DALAM MERAIH IMPIANYA. AMAN ATAU TIDAK NEGARA INI ANWAR TIDAK AKAN PEDULI. MAKA KITA RAKYAT HARUS TERUS BERDIRI TEGUH DENGAN MEMBERIKAN SOKONGAN YANG SEPENUHNYA PADA KERAJAAN BARISAN NASIONAL.

SELAMA LEBIH 51 TAHUN KITA MERDEKA KITA HIDUP DALAM KEADAAN AMAN DAN EKONOMI YANG MAKMUR DAN JANGANLAH SESEKALI KITA MENGGADAIKAN APA YANG KITA ADA SELAMA INI BAGI MENJAYAKAN PROPAGANDA JAHAT

ANWAR AL-JUBURI INI. TAKUT KELAK IANYA AKAN MEMBINASAKAN KEMAKMURAN NEGARA MALAYSIA TERCINTA INI.

16 SEPT TELAHPUN BERLALU NAMUN ANWAR MASIH LAGI MENABUR JANJI PALSUNYA PADA SEKALIAN RAKYAT YANG ADA.

KERAJAAN BARISAN NASIONAL MERUPAKAN PILIHAN YANG TERBAIK BAGI MEMBANTU RAKYAT DAN EKONOMI NEGARA DI SAMPING MENGEKALKAN KEMAKMURAN MALAYSIA INI.PAKATAN PEMBANGKANG YANG TERDIRI DARI PAS, DAP DAN PKR HANYA INGIN BERSUKARIA DALAM KEKUASAAN MEREKA SEMATA-MATA. RAKYAT AKAN MEREKA ABAIKAN SEBAIK SAHAJA MENDAPAT KUASA.

UNDILAH KERAJAAN
BARISAN NASIONAL

0 comments:

Post a Comment

Komen Perlu Ditulis dengan Berhemah dan Bertanggungjawab..Sebarang komen menyalahi undang undang akan ditanggung sepenuhnya oleh anda...